۱۰ فیلم جذاب سینمایی درباره هنرمندان مشهور جهان

هنرمندان مشهور اغلب به صورت شخصیت های افسانه ای به نظر می رسند که گویی از جهان دیگری آمده اند و مانند مردمان عادی نیستند. بررسی و مطالعه آثار هنری و زندگی این افراد، همواره الهام بخش افراد زیادی بوده است؛ به ویژه زمانی که این بررسی و کاوش توسط کارگردانان و بازیگران مشهوری اجرا شود.

در ادامه به معرفی ۱۰ فیلم برتر از زندگی هنرمندان مشهور می پردازیم که هم قصه های جذابی از زندگی آنها را روایت می کند و هم در شمار بهترین فیلم های مستند هنری به حساب می آیند. مهم نیست شما با نقاشی، طراحی یا هر هنر دیگری سر و کار دارید یا نه، دیدن این فیلم ها بدون تردید می توانند برای افزایش خلاقیت شما موثر باشند. این شما و این ده فیلم برتر از زندگی هنرمندان.

۱- فریدا (۲۰۰۲)

فیلم فریدا
فیلم سینمایی فریدا با بازی سلما هایک در نقش فریدا کالو

فیلم فریدا (محصول سال ۲۰۰۲) که برنده دو جایزه اسکار است، زندگی نامه فریدا کالو، هنرمند نقاش مکزیکی را بازگو می کند و به طور همزمان دید منحصر به فرد او را به جهان نشان می دهد. این فیلم به کارگردانی جولی تایمور و بازی سلما هایک در نقش فریدا و آلفرد مولینا در نقش همسرِ فریدا یعنی دیه گو ریورا ساخته شده است و از نظر بصری بسیار جذاب است. این فیلم پر از لباس های بومی مکزیکی، طراحی های داخلی زیبا، هنرهای محلی و سکانس های جالب است. نتیجه کار، تصویری رسا و شفاف و گاهاً سورئالیستی از این نقاش برجسته است.

آثار هنری فریدا کالو و بسیاری از خودنگاره هایش به طور یکپارچه در فیلم گنجانده شده اند و زندگی و هنر او را همزمان نشان می دهند. اگر این فیلم را دیدید پیشنهاد می کنیم مقاله تحلیل آثار فریدا کالو را هم مطالعه کنید.

۲- بر دروازه ابدیت (۲۰۱۸)

فیلم بر دروازه ابدیت
فیلم بر دروازه ابدیت به سالهای آخر زندگی ونگوگ و رد فرضیه خودکشی او می پردازد

ونسان ون گوگ، نقاش هلندی است که تجسمی از نابغه دیوانه یا هنرمند زجر کشیده است. با این حال این فیلم به کارگردانی جولیان اشنابل – که خود یک نقاش است- بیش از اینکه درباره بیماری روانی و فقر ونگوگ باشد، به هنر او و نقش موثر این هنر در زندگیش می پردازد.

ون گوگ (با بازی ویلِم دافو) در فیلم می گوید، “من خودِ نقاشی هایم هستم” و این گفته نشان دهنده تمایل او به بیان دقیق دیدگاه و احساساتش از طریق نقاشی هایش است. فیلم به زیبایی مناظر جنوب فرانسه از جمله گل های آفتابگردان و باغ های زیتون را که در شاهکارهای ون گوگ استفاده شده اند، نمایش می دهد. اگر دوست دارید با این نقاش هلندی بیشتر آشنا شوید مقاله زندگینامه ونسان ونگوگ را مطالعه کنید.

۳- مارینا آبراموویچ: هنرمند حاضر است (۲۰۱۲)

فیلم مارینا آبراموویچ
مارینا آبراموویچ هنرمند یوگسلاوی تبار، سبک پرفورمنس

این فیلم یکی از بهترین مستندهای هنری است و بخشی از زندگی مارینا آبراموویچ، پرمورفنس آرتیست صربستانی را نمایش می دهد که در حال آماده شدن برای اجرای نمایش “گذشته نگري” در موزه هنر مدرن نیویورک است. در فیلم علاوه بر نحوه آماده سازی نمایش توسط مارینا آبراموویچ، ترکیبی از مصاحبه ها و تصاویر آرشیوی را می بینیم که نشان دهنده نقش مهم و پیشروی مارینا در زمینه هنرهای نمایشی است. همچنین رابطه چندین ساله او با اولای، که هم جنبه هنری داشت و هم جنبه عاشقانه را بررسی می کند.

در کنار بازسازی صحنه ها و مستندات ویدیویی از کارهای قبلی مارینا، این فیلم جدیدترین نمایش او که در موزه هنرهای مدرن اجرا شد و همنام با فیلم است، را با جزئیات نشان می دهد. در این نمایش، مارینا در حالی که ثابت نشسته است، به چشمان بازدیدکنندگان موزه خیره می شود. این نمایش با نشان دادن واکنش های معنادار و احساسی مخاطبان، دلایلی قوی را در راستای تاثیر بالای پرفورمنس آرت بیان می کند.

 ۴- آقای ترنر (۲۰۱۴)

فیلم آقای ترنر
فیلم آقای ترنر: برنده جایزه بهترین بازیگر نقش اول مرد و بهترین فیلمبردار در جشنواره فیلم کن

این فیلم که در واقع تحسین کننده هُنر ویلیام ترنر، نقاش رمانتیک بریتانیایی است، بر اساس ۲۵ سال آخر زندگی وی یعنی زمانی که در اوج شهرت بود، ساخته شده است. ترنر در این فیلم به عنوان یک انسان معمولی و البته نابغه به تصویر کشیده شده است، که روزمرگی را با شگفتی های هنر در هم آمیخته است. همچنین در این فیلم به درک منحصر به فرد وی از نور و تصاویر نیز پرداخته شده است.

در این فیلم با بازی تیموتی اسپال، از دست دادن پدر ویلیام ترنر، زندگی عاشقانه او و جلسات او با همکاران هنرمندش به تصویر کشیده شده است.

۵- مائودی (۲۰۱۶)

فیلم مائودی
فیلم مائودی محصول کشور کانادا و در ژانر خانوادگی و عاشقانه است

فیلم مائودی داستان زندگی هنرمند کانادایی، ماد لوئیس را نمایش می دهد. این هنرمند که در حال دست و پنجه نرم کردن با بیماری آرتروز است و خانواده اش به او بی محلی کرده اند، با یک ماهی فروش به عنوان خدمتکارش هم خانه می شود. این دو همخانه، شخصیت بسیار متفاوتی دارند ولی در عین حال هر دو انسانهای فقیری هستند که از سوی جامعه طرد شده اند. این فیلم روایتی آرام از داستان عاشقانه غیر متعارفی ست که بین آن ها شکل می گیرد.

کارهای هنری ساده ماد، با رنگ های آفتابی و پر رنگ، ابتدا بر روی دیوار و پنجره های خانه کوچک این زوج ظاهر می شوند و سپس با گذشت زمان، ماد تمام دیوارهای خانه یک خوابه شان را نقاشی می کند و هیچ سطحی را دست نخورده باقی نمی گذارد. در حال حاضر، این خانه به عنوان یک مکان دیدنی از سوی گالری هنری نوا اسکوشیا به نمایش گذاشته شده است.

۶- آی وی وی: هیچ وقت تأسف نخور (۲۰۱۲)

فیلم آی وی وی هیچ وقت تأسف نخور
فیلم سال ۲۰۱۲ در سبک مستند

این مستند هنری تحسین شده از سوی منتقدان، در مورد هنرمند و فعال اجتماعی معاصر چینی، آی وی وی است. انتقادات این هنرمند از دولت چین، به ویژه در زمینه حقوق بشر و عدالت اجتماعی، وی را بارها در معرض خطر قرار داده و در نهایت منجر به دستگیری و بازداشت وی توسط مقامات چینی شده است.

این فیلم با نزدیک ترین افراد به آی، از اعضای خانواده اش گرفته تا مدیران گالری های هنری، مصاحبه می کند. این فیلم موضع گیری وی را در مقابل اجرای قوانین در چین نشان می دهد و او را در حال برگزاری نمایش های هنری از جمله نمایش معروف ” تخمه آفتابگردان” در موزه هنری تِیت نمایش می دهد.

۷- در جستجوی ویوین مایر (۲۰۱۳)

فیلم در جستجوی ویوین مایر
فیلم در جستجوی ویوین مایر در سبک مستند و بیوگرافی، محصول ۲۰۱۳

ویوین مایر یک زن مجرد بود که به عنوان خدمتکار و پرستار بچه در شیکاگو کار می کرد، اما سالها پس از مرگش آثار متعدد او در زمینه عکاسی خیابانی کشف شد. این فیلم داستان زن عکاس و گمنامی را بازگو می کند که آثارش اولین بار توسط یک کارگردان فیلم در حراج خریداری شد.

پس از این اتفاق، آثار ویوین به سرعت مورد توجه رسانه های اجتماعی قرار گرفت. فعالیت های او با استقبال منتقدان روبرو شد، در نمایشگاه ها از او تجلیل شد و برای ساخت این مستند عکاسی، یک کمپین جمع آوری کمک های مردمی تشکیل شد.

 ۸- شرلی: تصاویری از واقعیت (۲۰۱۳)

فیلم شرلی تصاویری از واقعیت
این فیلم به قسمتی از تاریخ امریکا می پردازد که هم دوره با نقاشیهای ادوارد هاپر است

این فیلم با نگاهی متفاوت با دیگر فیلمهای هنری، بر اساس ۱۳ نقاشی ادوارد هاپر ساخته شده است و ربطی به زندگی و شخصیت این هنرمند ندارد. این فیلم در واقع بازسازی صحنه های نقاشی های معروف ادوارد هاپر، نقاش سبک رئالیسم آمریکایی است و طراحی و نور پردازی هر صحنه با دقت زیادی انجام می شود و در نهایت این صحنه ها به شباهتی خارق العاده با آثار اصلی می رسند.

در این فیلم، داستانی خیالی از یک بازیگر زن نیویورکی روایت می شود ولی تأکیدی بر داستان فیلم نیست و این فیلم بیشتر نزدیک به هنر ویدیویی (ویدئو آرت) است که همان همگرایی سینما و نقاشی می باشد.

۹- کوساما: بی نهایت (۲۰۱۸)

فیلم کوساما بی نهایت
یایویی کوساما یکی از هنرمندان نابغه معاصر است که در هنر او شما با ترکیب خیره کننده ای از نبوغ و جنون مواجه می شوید

یایویی کوساما یک هنرمند نقاش، مجسمه ساز و پرمورفنس آرتیست ژاپنی است که هنر پاپ انتزاعی را خلق کرده است. وی بیشتر به دلیل استفاده از نقطه های پولکا (خال های گرد) و ساخت اتاق های بی نهایت مشهور است. همچنین نسخه مصوری از کتاب ماجراهای آلیس در سرزمین عجایب را خلق کرده است.

این مستند هنری با روایت داستان زندگی کوساما، نمایش دهنده تربیت محافظه کارانه او، مکاتباتش با هنرمند دیگری به نام جورجیا اوکیف و مبارزه اش با بیماری روانی است. این فیلم تلاش او برای بدست آوردن شهرت در صحنه هنری جنسیت زده و بیگانه ستیز نیویورک در دهه های ۵۰ و ۶۰ را بخوبی به تصویر می کشد.

۱۰- گالری ملی (۲۰۱۴)

فیلم گالری ملی
فیلم گالری ملی به موزه گالری ملی در شهر لندن می پردازد: موزه ای با بیش از ۲۴۰۰ نقاشی

اغلب اوقات، هنگام بازدید از موزه های هنری، آثار هنری را مشاهده می کنیم، استادانی را ستایش می کنیم که این آثار را خلق کرده اند و شاید به دوره زمانی که این آثار در آن خلق شده اند نیز فکر کنیم. اما به ندرت خود موزه و کارهای پشت صحنه اش از جمله حفاظت و مرمت آثار، آموزش افراد برای کار در موزه و حتی بودجه بندی آن را در نظر می گیریم. این مستند هنری به این موضوعات می پردازد و نمایش جذابی از داخل بنای دیدنی گالری ملی لندن را ارائه می دهد.

۴.۶/۵ - (۳۱ امتیاز)
Avatar photo

پریسا هاشمی هستم: نویسنده و مترجم مقالات سایت آرت پریسا. من نقاشی هستم که اوقات فراغتم رو به مطالعه درباره نقاشان و آثار بزرگ نقاشی مشغولم. از اونجایی که خودم عاشق نقاشی و مطالعه آثار هنری هستم، دوست دارم این مطالب رو با شما هم به اشتراک بگذارم. بعضی از مقالات سایت، ترجمه از منابع معتبر هستند و بعضی ها رو خودم با قلم خودم نوشتم. البته اکثر نوشته های این سایت ترکیبی از تالیف و ترجمه هستند. امیدوارم از این نوشته ها لذت ببرید.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *