معرفی گالری ملی لندن (نگارخانه ملی لندن) + برترین آثار موجود در آن

گالری-ملی-لندن

نگارخانه ملی لندن (London’s National Gallery) مشهورترین موزه نقاشی لندن و یکی از  موزه های معروف جهان در زمینه نقاشی است. در این موزه از ۲۳۰۰ نقاشی از اواسط قرن سیزدهم تا اوایل قرن بیستم نگهداری می شود که در سبک های مختلف اروپای غربی کشیده شده اند.
بازدید از این موزه برای عموم رایگان است و در ۳۶۵ روز سال می توانید از آن دیدن کنید. ما در این مقاله قصد داریم شما را با این موزه مهم هنری و آثار برجسته آن آشنا کنیم. برای دسترسی سریع به تیترها می توانید از فهرست زیر استفاده کنید.

آشنایی با گالری ملی لندن؛ یکی از مشهورترین موزه های بریتانیا

گالری ملی لندن هشتمین موزه هنری پربازدید در جهان است. این موزه برخلاف موزه های هنری دیگر در اروپا مثل موزه هنری اوفیتزی در ایتالیا، با اهدای یک مجموعه هنری سلطنتی یا شاهزاده ای شکل نگرفته است.
بلکه این گالری در سال ۱۸۲۴ توسط دولت بریتانیا و با اهدای تابلوهای نقاشی از سوی کلکسیونرها پایه گذاری شده است.

تاریخچه موزه

اولین مجموعه تابلوهای گالری ملی لندن را کلکسیونری به نام «جورج بومونت» در سال ۱۸۲۳، به دولت بریتانیا اهدا کرد تا آنها را در معرض دید عموم قرار دهد. یک سال بعد، یعنی در سال ۱۸۲۴ یک مجموعه نقاشی معروف دیگر (شامل ۳۸ تابلو) در بازار به فروش گذاشته شد.

این مجموعه به یک بانکدار مهاجر روسی به نام «جان جولیس آنگرشتاین» تعلق داشت و دولت بریتانیا مجبور به خرید این مجموعه از وارثان آنگرشتاین شد. بعد از آن «رورند هالولکر» نیز کلکسیون نقاشی های خود را به دولت واگذار کرد. با گرد آمدن این مجموعه، مجلس انگلستان مجبور شد برای نگهداری از این آثار یک گالری هنری برپا کند.

این گالری ابتدا در خانه آنگرشتاین برپا شد. اما با اهدای تابلوهای دیگر به این موزه، دیگر جای تابلوهای جدید نبود. بنابراین ساخت نگارخانه ملی لندن با طراحی ویلیام ویلکینز از سال ۱۸۳۱ شروع و در ۹ آوریل ۱۸۳۸ موزه افتتاح شد.

ساختمان نگارخانه ملی لندن

ساختمان موزه گالری ملی لندن در میدان ترافالگار در شهر وست مینستر و در مرکز لندن قرار دارد. ساختمان موزه به سبک معماری کلاسیک و شبیه عبادتگاه های یونان باستان است. دیوار های آهکی خاکستری رنگ، گنبد مرکزی و یک حیاط نسبتا بزرگ از ویژگی های این ساختمان هنری هستند.

این موزه به ۴ بخش تقسیم می شود. هر یک از این بخش ها مختص نقاشی های یک قرن هستند که در آن تابلوهای نقاشی به صورت موضوعی در سالن های مختلف طبقه بندی شده اند. چنین چیدمانی را فقط می توانید در نگارخانه ملی لندن پیدا کنید. چنین طبقه بندی به بازدیدکنندگان این امکان را می دهد تا عمده ترین تحولات نقاشی غرب را از جوتو تا سزان دنبال کنند. اگر دوست دارید با این موزه بی نظیر آشنا شوید پیشنهاد می کنم مقاله “معرفی فیلم گالری ملی” ساخته سال ۲۰۱۴ را هم حتما بخوانید و اگر از این فیلم خوشتان آمد، حتما آن را تماشا کنید.

نمایی-از-میدان-ترافالگار-و-گالری-ملی-لندن

آثار هنری نگارخانه ملی لندن

نگارخانه ملی لندن یکی از مشهورترین موزه های نقاشی کلاسیک در لندن و جهان است که در آن از معروف ترین گنجینه های نقاشی جهان نگهداری می شود. این گنجینه شامل نقاشی های نادری از میکلانژ، پیرو دلا فرانسسکا، ورمیر، لئوناردو، کاراواجیو، دوچیو، ماساچیو، اچلو، کلیمت، روسی (Rousseau) و … است.

ترتیب آثار نقاشی در گالری ملی لندن

در گالری ملی لندن می توانید آثاری از تمام سبکهای اصلی نقاشی اروپای غربی را از اواخر قرون وسطی و ایتالیای رنسانس تا امپرسیونیسم های فرانسوی ببینید. آثار معروف هنرمندان بزرگ هر دوره را می توانید در سالن های یکی از چهار بخش زیر تماشا کنید:

نقاشی های قرن سیزدهم تا پانزدهم

در سالن های مربوط به نقاشی های قرن سیزدهم تا پانزدهم آثار نقاشانی مثل دوچیو، اوچلو، ون ایک، لیپی، مانتگنا، بوتیچلی، دورر، مملینگ و بلینی قرار گرفته است. نقاشی های اولیه ایتالیایی مثل «سنت جورج و اژدها» اثر اوچلو (۱۴۵۰)؛ «باکره و کودک با قدیسین و فرشته ها» اثر جرارد دیوید (۱۵۰۵) و تابلوی «باکوس و آریادن» اثر تیتیان -یکی از نقاشی های مهم ایتالیایی قرن پانزدهم- را می توانید در این بخش از موزه ببینید.

باکوس-و-آریادن--اثر-تیتیان-(۱۵۲۳)

نقاشی های قرن شانزدهم

برای دیدن تابلوی «شام در امائوس» اثر کاراواجیو و آثار دیگر هنرمندان مشهور قرن شانزدهم مثل لئوناردو، کراناخ، میکل آنژ، رافائل، هولبین، بروگل، برونزینو، تیتین و ورونز می توانید از سالن های این بخش از گالری بازدید کنید.

شام-در-امائوس--کاراواجیو-(1601)

نقاشی های قرن هفدهم

در سالن های این بخش از نگارخانه ملی لندن می توانید از شاهکارهای هنرمندانی مثل روبنس، پوسین، ون دایک، ولاسکز، کلود، رامبراند، کویپ و ورمیر دیدن کنید.

سلف-پرتره-34-سالگی-–-رامبراند-(1640)

نقاشی های قرن هجدهم تا اوایل قرن بیستم

در این بخش از موزه آثاری از هنرمندان قرن هجدهم تا اوایل قرن نوزدهم مثل گویا، ترنر، ونسان ونگوگ، مونه، سزان، کانستابل، کانالتو، دگا و انگر در معرض دید هنردوستانی هستند که از موزه ملی لندن بازدید می کنند.

هی-وین--جان-کانستابل-(1821)

مهمترین تابلوهای نقاشی نگارخانه ملی لندن

آثار زیر از جمله معروفترین تابلوهای نقاشی موزه گالری ملی لندن هستند که شهرتی جهانی دارند:

گل های آفتابگردان

گل های آفتابگردان برجسته ترین اثر گالری ملی لندن است که از آن در سالن ۴۳ موزه ملی لندن نگهداری می شود. این اثر یکی از مجموعه تابلوهای ونسان ون گوگ با موضوع گل آفتابگردان است که ون گوگ آن را در تابستان ۱۸۸۸ در جنوب فرانسه کشیده است.

از-مجموعه-گل-های-آفتابگردان--وینسنت-ونگوگ-(1888)

برکه نیلوفر آبی

برکه نیلوفر آبی یکی از تابلوهای مجموعه ای با همین نام است که کلود مونه آن را از روی حوض نیلوفر آبی باغ خود، در نرماندی کشیده است. این تابلو در سالن ۴۱ نگارخانه ملی لندن به نمایش گذاشته شده است.

برکه-نیلوفر-آبی--کلود-مونه-(1899)

تمرر مبارز

نقاشی تمرر مبارز (The Fighting Temeraire) یکی دیگر از آثار معروف موزه گالری ملی لندن است که در سالن ۳۴ این موزه می توانید از آن بازدید کنید. این نقاشی در نظرسنجی عمومی بی بی سی در سال ۲۰۰۵ به عنوان بهترین نقاشی بریتانیا انتخاب شد.

جوزف مالورد ویلیام ترنر در این نقاشی، کشتی تمرایر -یکی از آخرین کشتی های درجه دوم خط را که در جنگ ترافالگار شرکت داشت- را به تصویر کشیده است. یک کشتی بخار، تمرایر را به سمت آخرین لنگرگاه خود در «روترهیت» در بالای رودخانه تیمز می کشد.

تمرایر-مبارز--ویلیام-ترنر-(1839)

باکره صخره ها

باکره صخره ها را لئوناردو داوینچی در دو نسخه نقاشی کرده است. نسخه اول این تابلو در موزه لوور پاریس به نمایش گذاشته شده است. اما نسخه دوم این اثر در سالن ۹ نگارخانه ملی لندن قرار دارد. این نسخه را داوینچی در سال ۱۴۹۱ آغاز کرده و احتمالاً یکی از شاگردان او آن را به اتمام رسانده است.

باکره-صخره-ها--لئوناردو-داوینچی-(1491)

پاروزنان

تابلوی پاروزنان را پیر آگوست رنوار به سبک امپرسیونیسم و با کنتراست بالای رنگها نقاشی کرده است. او در این اثر، پاروزنی دو زن در رودخانه سن در غرب پاریس را در یک روز تابستانی به تصویر کشیده است. این نقاشی به عنوان یکی از معروفترین آثار موزه ملی لندن، در سالن ۴۱ این موزه نگهداری می شود.

پاروزنان-(اسکیف)-–پیر-رنوار-(1875)

زن جوان نشسته در پشت ویرجینال

تابلوی «زن جوان نشسته در پشت ویرجینال» را یوهانس ورمیر در سال ۱۶۷۰ نقاشی کرده است. در واقع ویرجینال نام نوعی ساز کیبوردی است که در اواخر رنسانس و اوایل دوره باروک در اروپا رایج بود. ورمیر یکی از هنرمندان عصر باروک بود که تا قرن نوزدهم محبوبیت خاصی نداشت. اما امروزه او تبدیل به یکی از مشهورترین نقاشان هلندی باروک شده است. از این اثر او به عنوان یکی از برترین آثار موزه گالری ملی لندن در سالن ۲۷ نگهداری می شود.

زن-جوان-نشسته-پشت-ویرجینال--یوهانس-ورمیر-(1670)

کشتی سوار شدن سنت اورسلا

کلود لورین در سال ۱۶۴۱، «کشتی سوار شدن سنت اورسولا» را نقاشی کرده است. او از نقاشان عصر باروک بود که در فرانسه متولد شد، اما بیشتر عمرش را در رم ایتالیا گذراند. این نقاشی او از جمله معروفترین آثار موزه ملی لندن است که در سالن ۲۹ و در بخش نقاشی های قرن سیزدهم تا پانزدهم نگهداری می شود.

کشتی-سوار-شدن-سنت-اورسلا–-کلود-لورین-(1641)

حوادث موزه گالری ملی لندن

در آخرین بخش این مقاله به مهمترین حوادث موزه گالری ملی لندن می پردازیم. یکی از این حوادث وانمود کردن یک گروه بریتانیایی به نام «ترول استیشن» به دزدیدن پول و آثار هنری این موزه بود که در سال ۲۰۱۵ رخ داد. این مسئله باعث واکنش پلیس و دستگیری اعضای این گروه شد.

حادثه مهم دیگری که برای این موزه رخ داد، پرتاب سس گوجه فرنگی به کپی تابلوی گلهای آفتابگردان ونسان ون گوگ بود که در ۱۴ اکتبر ۲۰۲۲ توسط گروهی از فعالان محیط زیست انجام شد. خوشبختانه این اثر بدلیل محافظت از آن با پلکسی گلاس هیچ آسیبی ندید و فقط کمی قاب آن تخریب شد.

در پایان، امیدواریم که توانسته باشیم شما را با موزه ملی لندن و آثار هنری معروف آن به خوبی آشنا کنیم. شما هم می توانید اطلاعات خود درباره این موزه و آثار آن را در قسمت نظرات این مقاله با ما و دیگران به اشتراک بگذارید.

۴.۳/۵ - (۳ امتیاز)
Avatar photo

پریسا هاشمی هستم: نویسنده و مترجم مقالات سایت آرت پریسا. من نقاشی هستم که اوقات فراغتم رو به مطالعه درباره نقاشان و آثار بزرگ نقاشی مشغولم. از اونجایی که خودم عاشق نقاشی و مطالعه آثار هنری هستم، دوست دارم این مطالب رو با شما هم به اشتراک بگذارم. بعضی از مقالات سایت، ترجمه از منابع معتبر هستند و بعضی ها رو خودم با قلم خودم نوشتم. البته اکثر نوشته های این سایت ترکیبی از تالیف و ترجمه هستند. امیدوارم از این نوشته ها لذت ببرید.

بدون دیدگاه
دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *